Start
Omhoog

 

Ook sponsor worden ?

 

 

 

Opsporing verzocht!

In de nacht van 19 op 20 januari 2006 werd op een bedrijfsterrein de aanhanger van Toon en een minigraver van Rein gestolen. De aanhanger was waarschijnlijk alleen gestolen vanwege het transport van de Minigraver. De dag erop werd Toon dan ook gebeld door het Havenbedrijf A'dam, dat de aanhanger gevonden was... In een sloot!

Toon en Reinier zijn polshoogte gaan nemen. de aanhanger stond bijna op omvallen en hing gevaarlijk scheef half in het water. Niks geen slap gedoe met takelwagens en andere hulpdiensten... We vatten de uitdaging op om de aanhanger zelf weer op het droge te trekken...

 

Vanaf de weg, een smal dijkje met aan weerszijden een steil talud van ongeveer 2 meter hoog en dan een sloot, werd de reddingsoperatie uitgevoerd. Na het nodige lierwerk stond de aanhanger haaks op de dijk en was een padstelling bereikt. Verder lieren ging niet en ook de Defender van Toon kon geen kant meer op... Aflieren zou kunnen betekenen dat de aanhanger op z'n kan in de sloot zou kunnen belanden.

Gelukkig kwam net op tijd een vriendelijke Politieagente met 4x4 te hulp. Na enig aandringen wou zij wel als "ankerpunt" helpen. De Politiewagen hield de aanhanger in balans en Toon lierde deze langzaam maar zeker de wal op. Voor de laatste loodjes waren de mannen uiteindelijk aangewezen op hun eigen spierkracht, want de Defender kon niet verder naar achteren uitwijken, anders zouden we die weer uit de tegenoverliggende sloot moeten halen.

Uiteindelijk stond de aanhanger weer op z'n pootjes en konden we met een tevreden gevoel en een aanhanger achter de wagen weer terug naar de zaak... Zonder Minigraver, want die zat er niet meer in.

Mocht je toevallig onderstaande minigraver ergens zien, laat het ons dan weten! Het is een paars/grijze Deawoo type 007. Opvallend zijn de stukken traanplaat links en rechts, waarop je je voeten zet (niet origineel). Hij heeft vrijwel nieuwe rupsen en een nieuw stoeltje.

 

. .

Copyright Terreinrijden.nl Quercus b.v.  Het rijden op de op deze site vermelde terreinen geschiedt voor geheel eigen verantwoording. Het betreden van verboden of gevaarlijke terreinen is geheel op eigen risico.