Start
Omhoog

 

Ook sponsor worden ?

 

 

 

De avonturen van de Grimmen

De boswachter trekt aan het kortste eind

Een jaar of twee geleden kwamen wij in de duinen in aanvaring met een boswachter (zie het verhaal verderop op deze pagina). Onlangs ontvingen wij bericht van het Arrondisementsparket... het vervolgingsrecht is verjaard en wij worden dus niet verder achternagezeten door 'de boswachter'.

Ondersteboven

Een kleine nachtrit eindigde in een klein drama voor Perry.
Bij een bezoek aan ons favoriete terrein in Zandvoort waren Grim 1 en Toon al eens in een diepe kuil beland. Perry spande echter de kroon door in een gat van ca. 1,5 meter diep te rijden.

De Nissan Patrol was daar niet op berekend en koos ervoor om de wereld maar eens vanuit een andere positie te bekijken. Een koprol was het resultaat... Toen de rest van de Grimmen bij de ondersteboven liggende wagen waren gearriveerd troffen zij een verdwaasde Per aan met de CD-speler nog op stand 10.

Nadat de Patrol weer op zijn banden gezet was bleek de schade aanzienlijk: Een flink ingedeukte neus, dak en achterspatborden. Dit was echter nog niet voldoende om het drama compleet te maken; Bij het starten van de wagen bleek ook nog dat we beter eerst de verstuivers hadden kunnen verwijderen... Dit hadden we niet gedaan en het gevolg was dat de motor ook nog eens rijp voor de sloop was...

Kijk onder ondersteboven voor meer informatie en foto's van dit drama.

De boswachter...

Begin '99 was het Grim gezelschap (zonder Perry) op ontdekkingspad in de duinen van Zandvoort. Na een rit over het welbekende terrein rond het Circuit besloten we eens te gaan kijken bij de afgravingen waar men op het moment bezig is om een aantal duinen weg te halen. Deze afgravingen zijn nodig om een nieuwe geluidswal voor het Circuit aan te leggen.
Na enkele aardige rondzwervingen waren wij bezig met een poging om een hoog duin op te komen. Een blik in de spiegel gaf niet het bekende duinzand weer, maar de contouren van een groen busje... De bestuurder was te voet onderweg naar onze wagens...
Aangezien het duin te hoog was en wij ons in een dal bevonden waar maar een uitweg was, konden wij alleen wachten, of de naderende persoon ondersteboven rijden.

Enkele minuten later was de boswachter-in-spe aangekomen bij onze auto's en vroeg ons waar wij mee bezig waren... Dit leek ons duidelijk, maar blijkbaar vroeg onze aanwezigheid om enige verduidelijking...
De boswachter-in-spe was nog druk bezig om verhaal te doen, toen de discovery en de G het hazenpad kozen, de Defender in alle eenzaamheid achterlatend. Bij de boswachter-in-spe brak het zweet uit en hij noteerde druk de kentekens. Ondertussen was zijn collega (wel officieel boswachter) onderweg naar de plaats des onheils, met het prentenboekje in de aanslag.

Toen de (echte) boswachter was gearriveerd (deze mocht -in tegenstelling tot zijn collega- wel in een echte terreinwagen rijden) bleek de schade aanzienlijk... Wij bevonden ons in officieel natuurgebied waar zelfs een voetganger niet was toegestaan (blijft het vreemd dat een heel wagenpark van shovels daar wel flink mogen huishouden, maar ja...).
Uiteraard werd het gele blok getrokken. Een slordige fl. 270,- was de consequentie van dit uitstapje...
Enige tijd later herrenigde het Grim gezelschap zich weer, waarbij Toon uiteraard flink in de zeik werd genomen...

Een tijdje later kwam ook Perry op de (inmiddels geheime) ontmoetingsplaats. Hij zou zich later bij de groep voegen en was dus op zoek gegaan naar de rest van de wagens... Hij volgde het spoor en stuitte op een gegeven moment op een groen busje... Na aan de bestuurder (wij kennen hem al als de boswachter-in-spe) gevraagd te hebben, of hij ook enkele jeeps gezien had, wachtte hem ook een dikke prent.

Een dag later reed Toon door de omgeving (op de verharde weg wel te verstaan). In zijn binnenspiegel verscheen het inmidels welbekende groen van de boswachter. Na op de plaats van bestemming te zijn aangekomen wachtte de boswachter op veilige afstand. Enkele minuten later koos de boswachter eieren voor zijn geld en vertrok...

De moraal van dit verhaal?
Pas op de boswachter!

De reis huiswaarts

De Grimmen hebben nogal eens moeite met het terugkeren naar huis na een bezoekje aan een verafgelegen terrein.
Zo gebeurde het Toon tot 2 maal toe dat zijn wagen ermee uitscheed na en bezoek aan Belgie. De eerste keer bleek de dynamo van zijn Terrano vol bagger te zitten... oftewel de accu laadde niet meer op en de wagen hield er langzaam maar zeker mee op.

Latere bezoeken aan Belgie resulteerden in een nat geworden alarm- systeem van zijn Defender. De laaste keer had dat tot resultaat dat de wagen geheel niet meer wilde starten! Vaste klant van de ANWB dus.

Ook Grim 2 (Ton) heeft nogal eens problemen. Ook zijn vertrek uit Belgie was geen succes. Bij het starten trok de motor op tot hoog in de toeren. Even later werd er opnieuw gestart en daarbij plofte de uitlaat van zijn Mercedes G. Dit gaf wel een fraaie diepe ronk, maar na zo'n 50 km gereden te hebben besloten Grim 2 en zijn bijrijder (Harko) zelf maar weer een peuk op te steken in plaats van uitgerookt te worden...
De G werd tot nader order achtergelaten op een Belgische parkeerplaats.

 

. .

Copyright Terreinrijden.nl Quercus b.v.  Het rijden op de op deze site vermelde terreinen geschiedt voor geheel eigen verantwoording. Het betreden van verboden of gevaarlijke terreinen is geheel op eigen risico.