Start
Omhoog

 

Ook sponsor worden ?

 

 

 

Bullbars

Als meerdere jaren gaan de verhalen de ronde dat de Bullbar verboden wordt. Per 2008 is het in ieder geval niet meer toegestaan om een nieuwe auto te voorzien van een niet goedgekeurde bullbar.

De staatscourant van juni 2007 vermeld het volgende:

Persbericht ministerraad, 1 juni 2007;`Ministerraad stemt in met nieuwe regelgeving 'bullbars'

De ministerraad heeft op voorstel van minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat besloten dat een auto die na 24 mei 2008 in het verkeer wordt gebracht alleen een bullbar mag hebben als die een EG-typegoedkeuringsmerk heeft dat hoort bij dat type auto.

Volgens de nieuwe regels moeten bullbars voor personenauto's en bedrijfsauto's tot 3,5 ton voldoen aan testvereisten. Aangetoond moet worden dat zij dusdanig zijn ontworpen dat de veiligheid van voetgangers en fietsers wordt verbeterd en dat het aantal verwondingen wordt verminderd.

Een bullbar is over het algemeen een van ronde buizen gelaste constructie, die is bedoeld om de voorkant van een auto te beschermen. Het is sinds 25 mei 2007 al verboden niet goedgekeurde bullbars en nieuwe auto's met niet goedgekeurde bullbars in voorraad te hebben, te koop aan te bieden of af te leveren. (RVD, 01.06.2007)

Er wordt dus nog geen concrete uitspraak gedaan over de reeds gemonteerde bullbars op bestaande auto's. Ongetwijfeld zal daar in de nabije toekomst verandering in gaan komen. We houden jullie op de hoogte!

 

 

. .

Copyright Terreinrijden.nl Quercus b.v.  Het rijden op de op deze site vermelde terreinen geschiedt voor geheel eigen verantwoording. Het betreden van verboden of gevaarlijke terreinen is geheel op eigen risico.