Start
Omhoog

 

Ook sponsor worden ?

 

 

 

Jeep ondersteboven in Drachten

Ingezonden door Bert Meedendorp

Dit alles is gebeurd in Drachten op het industrie terrein. Het ging hier om een zeer steile heuvel die ook een zeer steile afdaling had. Mijn broer stuurde zijn auto links naast de wiel sporen naar beneden.Ongeveer halverwege probeerde hij zijn auto toch in de sporen te sturen, met als gevolg dat de auto ging overhellen. Door de combinatie van de 'enorme' tractie die de motor uitoefent op de banden en de, toen nog, verkeerde gewichtsverdeling, ging de auto over de kop.

Bijkomend feit was nog dat dit weer de eerste keer was na een maandenlange reparatie van een eerder incident. Hij was namelijk bij Medemblik in het IJsselmeer gaan rijden, waar even daarvoor 'bagger' werkzaamheden waren geweest. Resultaat was dat de auto voorover een kuil in het water in reed en de auto onder de waterlijn verdween tot aan de binnenspiegel. Na verwoede pogingen, en een nog draaiende motor, sloeg ook deze na +/- 30 min. af. Ook dit resulteerde in een toch wel iets vervormde zuigerstang. Al met al een waterschade van fl. 12.000,-

De schade van het over de kop gaan viel achter af redelijk mee. Een gescheurd spatbord, een gebroken voorruit, en een kapotte motorkap. De lampen op het dak waren nog heel... En of hij hier wat van heeft geleerd?? De eerst volgende keer na het over de kop gaan brak zowel de achteraandrijving als een wokkel af en draaiden de vrijloopnaven volledig stuk.

 

. .

Copyright Terreinrijden.nl Quercus b.v.  Het rijden op de op deze site vermelde terreinen geschiedt voor geheel eigen verantwoording. Het betreden van verboden of gevaarlijke terreinen is geheel op eigen risico.