Start
Omhoog

 

Ook sponsor worden ?

 

 

 

Rein's katapult methode

Voor onze rit van oktober 2002 naar Frankijk en BelgiŽ had Rein zijn RangeRover voorzien van een zelf opgelast sleep-oog. Het laswerk bleek van magere kwaliteit en het resulaat was dat bij het lostrekken van de Defender van Toon het sleep-oog losbrak en door het (rekkende) sleeptouw met een noodvaart door de achterruit van Toon werdt gelanceerd. Hierna schoot het projectiel tegen de brandblusser die achter de bestuurdersstoel bevestigd was en vervolgens schampte het sleepoog Toon's hoofd, met een fors bloedende hoofdwond als resultaat. De brandbusser was volledig lusgerukt en de achterruit geheel verbrijzeld, echter gelukkig Toon's hoofd niet. De nodige meters verband moesten hulp bieden en in enkele minuten veranderde Toon in Sheik El-Harp.

Uiteraard was dit een wijze les voor ons allemaal. Ten eerste leerden we dat het laswerk van Rein niet te vertrouwen is en ten tweede dat een losschietend object kan veranderen in een dodelijk projectiel. Alle thuislassers zijn dus hierbij gewaarschuwd!

 

. .

Copyright © Terreinrijden.nl Quercus b.v.  Het rijden op de op deze site vermelde terreinen geschiedt voor geheel eigen verantwoording. Het betreden van verboden of gevaarlijke terreinen is geheel op eigen risico.