Ook sponsor worden ?

 

 

 

Langdale Quest augustus 2007

Al lang stond dit terrein op ons verlanglijstje om eens te bezoeken. Immers 5000 hectaren 4x4 terrein vind je vrijwel nergens anders in Europa.

Half augustus 2007 vertrokken wij dan ook met de Ferry in IJmuiden richting Newcastle. Vanaf Newcastle is het nog zo'n twee uur rijden naar het terrein. We hadden vooraf al even contact gehad met de eigenaar, "10.000-acres-Andy".

Het terrein is alleen op bepaalde dagen geheel geopend en aangezien wij de "extreme-route" wilden rijden, zaten wij dus vast aan een bezoekje in augustus. De ontvangst op het terrein is sober (een mobiele keet met koffie en snacks), maar de service is OK. Na het nodige formulierenwerk mochten we dan eindelijk de bossen in. Het eerste deel van de Extreme route was niet echt spectaculair te noemen. Was modderige bospaden en hier en daar een waterbak waar je velgen niet eens nat van worden.

Het terrein is dan wel erg groot, maar het aantal vaste routes is in verhouding beperkt. Je rijdt dus veel kilometers op een dag. Op zich ook wel weer leuk. Halverwege aan de oostkant van het terrein zitten een paar pittige heuvelbeklimmingen, die wij vrijwel allemaal hebben moeten overslaan omdat de kans op schade rijden wel erg groot was. Uiteindelijk vonden we een route die beter te doen was, zodat we ook het hoger gelegen gedeelte konden bezoeken.

De routes die dwars door de bossen lopen zijn soms flink verradelijk. Je zakt zomaar weg in de sompige veenbodem, wat het nodige lierwerk kan opleveren. Al met al konden we ons dus goed twee dagen vermaken op het terrein. Na die twee dagen handden we wel het merendeel van de routes gereden en werd het dus tijd voor wat anders.

We huurden 5 quads en met de begeleiding maakten we een tour van ruim 3 uur door de prachtige omgeving. Uiteraard zaten er ook interessante paden in waar de techniek van het quadrijden aardig geoefend kon worden. Rein wist zijn quad zelfs een keer over de kop te helpen en ook de begeleider van Langdale gooide z'n zware Quad op z'n kant en zelf vloog hij met een mooie duik de berm in.

Die middag zijn we nog op zoek gegaan naar een tweetal zware 4x4 routes die Andy ons had aangegeven op een kaart van de omgeving. De route die we met wat zoekwerk uiteindelijk vonden bleek zodanig zwaar dat we na enkele tientallen meters al afhaakten. Het werd inmiddels al later op de dag en gezien de lengte van de route zouden we anders nog tot diep in de avond bezig zijn geweest. Wij kozen maar voor een vroege aankomst op ons logeeradres; een gezellige Bed & Breakfast in Goathland. In dit dorp waan je je overigens 100 jaar terug in de tijd. Naar verluid zijn in dit dorp ook de opnamen gemaakt voor de Harry Potter films.

De laatste dag zijn we greenlanend weer richting Newcastle gereden. We stonden versteld over de grote hoeveelheid paden en weggetjes die gewoon vrij toegankelijk zijn met je 4x4. Met een goed gedetailleerde kaart (of een uitgebreide kaart in je TomTom) kom je een heel eind. De files in en rond Newcaste kostten ons ook deze keer weer een paar uur, maar dat kwam misschien omdat het dat weekend 'bank holliday' was in de UK.

 

. .

Copyright Terreinrijden.nl Quercus b.v.  Het rijden op de op deze site vermelde terreinen geschiedt voor geheel eigen verantwoording. Het betreden van verboden of gevaarlijke terreinen is geheel op eigen risico.