Ook sponsor worden ?

 

 

 

Freizeitpark Mammut

In de droogste aprilmaand sinds mensenheugenis, trokken wij vol goede moed over de autobahn naar Stadoldendorf om het nieuwe 4x4 terrein aldaar te bekijken. Onze ervaringen met Duitse 4x4 terreinen was tot op heden niet echt om over naar huis te schrijven.

 

We werden hartelijk ontvangen door Jeroen en Linda Jansen, het Nederlandse stel wat dit terrein sinds januari 2007 runt. De eerste teleurstelling die we kregen te verwerken was gelukkig ook meteen de laatste... we mochten de meegebrachte Quads niet in het terrein gebruiken. Het voormalig militair oefenterrein was jarenlang het walhalla geweest voor de plaatselijke Quad en Crossrijders en de gemeente was dus na veel praten alleen bereid geweest om 4x4's toe te staan op het terrein. Uiteraard is Jeroen nog wel bezig om in de toekomst ook Quads op het terrein te kunnen laten rijden.

 

Ondanks dat het al meerdere weken niet geregend had, was er her en der nog flink vette klei te vinden. Vooral in het driehoekje dennenbos wat onderaan het terrein ligt was het geen doorkomen aan.

 

Verder is het terrein een paar leuke trail-routes rijk die over een kleine beboste heuvel uitgezet zijn. Als je de lang route door het hogergelegen bos neemt, kom je uiteindelijk bij de heuveltop vanwaar je een fraai uitzicht hebt. Vanaf diezelfde heuvel kan je via 2 of 3 routes weer naar beneden. Aangezien het daar kurkdroog was, was dit geen spannend verhaal, maar we kunnen ons voorstellen dat wanneer het geregend heeft, dat deze paden veranderen in een zeephelling.

 

Je kan in de kazerne goed overnachten, maar wij hebben ervoor gekozen om te genieten in het plaatselijke Hotel Villa Moser. Dit hotel is zeker aan te raden, het is duitse Van der Valk kloon (zowel qua inrichting als qua prijzen), maar dan kleinschaliger.

 

. .

Copyright Terreinrijden.nl Quercus b.v.  Het rijden op de op deze site vermelde terreinen geschiedt voor geheel eigen verantwoording. Het betreden van verboden of gevaarlijke terreinen is geheel op eigen risico.