Start
Omhoog

 

Ook sponsor worden ?

 

 

 

Ton

Modderbiografie

Ton is één van de grimmen van het eerste uur. Ton is het jongere broertje van Rein en Hans. Hij begon zijn 4x4 carriëre in een witte Suzuki Samurai. Deze Suzuki SJ10 was altijd de traagste op de snelweg (80 km/h) en de snelste in het terrein. Hij is absoluut de held in het nemen van steile afdalingen (rond de 45 graden).

Even uitpuffen Zo'n 45 graden Grim 1&2 zweten er op los

Nadat de Suzuki de geest gegeven had, verplaatste hij zich waardig door het terrein met zijn nieuwe aanwinst; een (15 jaar oude) Mercedes Geländewagen. Deze was echter ook geen lang leven beschoren... Bij een bezoekje aan Sclayn (B) gaf o.a. de uitlaat de geest... overigens wel een mooi geluid zo'n 6-cylinder zonder demping!

Na deze Geländewagen volgde kort nog even een zwarte Suzuki, maar die heeft het ook slechts een enkele offroadtrip uitgehouden bij Ton.

De volgende 4x4 van Ton was een felrode Mitsubishi Pick-Up. Door zijn lage gewicht een goede terreinwagen die dan ook de nodige jaren Ton heeft mogen plezieren. In het terrein laat hij zich zeker ook gelden, alleen hij tilt zo af en toe wel even z'n achterkant op...

De Mitsubushi in afdaling

Daarna had Ton een witte Landrover Discovery meester gemaakt. maar aangezien deze teveel op het stand had gereden bij de vorige eigenaar, moest ton na een jaar of 2 ook weer afscheid nemen van deze roestende offroader.

Na de witte Disco volgde nog een pickup, een grijze Volkswagen Taro; Mede dankzij het lage gewicht en het relatief lage zwaartepunt van deze auto, komt Ton op menige plek waar een andere Grimm niet zo makkelijk komt.

In 2008 is de VW Taro ingeruild voor een blauwe LR Discovery. Alweer de tweede Disco die Ton onder z'n hoede heeft genomen, want een paar jaar terug had hij een wit exemplaar.

Ton kan zich dus de topper noemen als het gaat om het verslijten van 4x4's. Een dubieuze titel natuurlijk, maar hij is zeker ook iemand die het uiterste uit zijn wagen zal halen.

 

. .

Copyright © Terreinrijden.nl Quercus b.v.  Het rijden op de op deze site vermelde terreinen geschiedt voor geheel eigen verantwoording. Het betreden van verboden of gevaarlijke terreinen is geheel op eigen risico.