Ook sponsor worden ?

 

 

 

Bilstain

Naam terrein Enduro Bilstain
Info bijgewerkt 10 sept. 2003
Locatie

Vanuit Nederland naar Belgie via A2. Voor Luik de A3 richting Aaken/Verviers. Neem Afslag naar A27/E42 richting Verviers. Op afslag links richting Battice, vervolgens rechtsaf N3 richting Aaken.
Bij 4e afslag (incl. de kleine weggetjes) rechts richting Dolhain en Limbourg. Richiting Limbourg blijven volgen. Na een kruising waar de wegen niet helemaal tegenover elkaar liggen staat Bilstain aangegeven, volg deze richting.
Op de rotonde rechtdoor en aan de rechterkant na ca. 150 meter is de inrit van het terrein. GPS coordinaten: N 50-37-927'/ E 005-54-899'

Status OK? Volgens de laatste berichten zouden 4x4's met een lier niet meer welkom zijn. Meer info hierover is welkom:
Inlichtingen 4x4 Roadrunner RG, Peter Griener, Annenstr. 21b, 58453 Witten.
Terrein: SA Domaine Trail-Enduro ASBL Royal Dison Motor Club. Av. Pairon 67, 4834 Bilstain (Limbourg)
Telefoon Tel. +32.87.765179; Fax. +32-87-765047
Web-site www.rdmcbilstain.be
Links Geen
Formaat ca. 20 hectare
Waardering 8
Kosten ca. 30 euro per dag
Openingstijden Geopend ma-vr. 11.00-18.30 uur, za, zo. 8.00-18.30 uur
Voorzieningen Campeerveld met redelijk schone douches en toiletten, bar. Diverse hotels en restaurants in nabije omgeving.
Rijtijd ca. Meerdere dagen
Beschrijving Een mooi en afwisselend terrein met veel modder, heuvels en steile klimmen/afdalingen. De steenachtige ondergrond kan zorgen voor de nodige risico's; zie ook ons onderstaand bezoekverslag.

Bezoekverslag: Het terrein in Bilstain is vrij groot. De meeste routes zijn goed te nemen zonder te hoeven lieren e.d. Een aanatal routes zijn steenachtig en het lager gelegen gebied is vooral modderachtig. Een leuke rit leidt door het riviertje wat het terrein doorkruist. Behalve een aantal oversteekplaatsen is het ook mogelijk om het via het water ongeveer een 200 meter af te leggen. Toen Toon dit bij het eerste bezoek aan Bilstain probeerde kwam hij echter wel een paar forse rotsblokken tegen. Nadat we een kleine oprit over deze blokken gemaakt hadden kon de Defender echter zijn route voortzetten.

Koprol in Bilstain (Belgie)

Sinds september '99 is dit terrein niet meer zo favoriet bij Toon. Zijn Defender is toen bij de beklimming van een heuvel zijwaarts over de kop geslagen (zie ook "koprol"). Dit geeft maar weer aan dat dit terrein niet zo eenvoudig is als het wellicht in eerste instantie lijkt. Het terrein is bijvoorbeeld in combinatie met een bezoek aan Sclayn (ca. 70 km hiervan verwijderd) zeker een bezoek waard.

Nog een tip van bezoekers van onze site
"Waarschuw vooral de bezoekers van jullie site op het feit, dat indien het regent je beter niet op dit terrein kunt gaan rijden. Er zijn al enorm veel ongelukken gebeurd (w.o. met dodelijke afloop en vele zwaar gewonden). Een waarschuwing is hier beslist op zijn plaats. Wij als Kangeroe 4x4 hebben mede daarom dit terrein nooit met groepen bezocht !!"
Een gewaarschuwd mens telt voor twee...

Zie ook het verslag van ons bezoek juni 2001

 

 

. .

Copyright Terreinrijden.nl Quercus b.v.  Het rijden op de op deze site vermelde terreinen geschiedt voor geheel eigen verantwoording. Het betreden van verboden of gevaarlijke terreinen is geheel op eigen risico.